martes, 19 de diciembre de 2017

Recordant


Avui, dimarts19 de desembre, estava mirant i llegint diferents  “Tweets”  (Twitter) quan vaig vore un en el qual eixia una imatge que de seguida en va recordar una classe de Didàctica General en la qual varen parlar sobre el sistema educatiu actual. Aquesta imatge es aquesta:
                                                 
La veritat que hem va recordar a aquell dia perquè en classe vam fer una crítica conjunta d’aquest sistema educatiu que ens esta tocant viure i el qual pense que cal canviar. És una imatge molt representativa ja que es veu clarament com “estudia la gent:
Memorització de llibres o temaris durant uns dies
Vomitar el contingut el dia de l'examen
➡ Traure molt bona nota ⟶  aconseguint d’aquesta manera el seu objectiu de passar de crus.
Però realment a après alguna cosa d’aquesta manera?
Personalment pense que una nota no expressa realment el que una persona sap ni tot el seu coneixement un alumne que te un 9 pot saber molt menys que un altre que te un 5, perquè el del 9 probablement sols memoritze i vomite a l’examen però passats uns dies no recorda  res, en canvi el del 5 a fet reflexió i sap del que parla en la pregunta de l’examen però per al professor no “és del tot correcte”. Amb açò vuic dir que no sempre sap més el que més nota te a l’examen si no qui més reflexiona per a estudiar un contingut.
A més, a més m’agradaria fer una critica a aquest sistema educatiu perquè realment pensar que el teu futur depèn d’una nota es molt frustrant i com he dit qui més nota te no és qui més sap, així doncs, estem en un sistema educatiu en que es mostra que l’únic que importa és memoritzar i eres recompensat per això i no per el esforç que has pogut fer al llarg del curs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario